Medische hypnotherapie

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Medische hypnotherapie

Medische Hypnotherapie bij ALK en SOLK

Wat zijn ALK en SOLK?

Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) en Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) zijn termen voor langdurige lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak. Denk hierbij aan klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, chronische vermoeidheid en tinnitus. 

 

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie, en specifiek Medische hypnose, helpt bij het kalmeren van het autonome zenuwstelsel. Dit kan bijdragen aan het verminderen van pijnsignalen en het doorbreken van de vicieuze cirkel van pijn en stress. Door middel van diepe ontspanning en gerichte suggesties wordt de pijnperceptie aangepakt.

 

Behandeling van specifieke klachten

  • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS): Medische hypnose kan helpen de hersen-darm-as te normaliseren, wat klachten zoals buikpijn en buikkrampen kan verlichten. Studies tonen aan dat hypnotherapie effectief kan zijn bij het verminderen van PDS-symptomen door de communicatie tussen de hersenen en darmen te verbeteren.

  • Chronische Pijn en Andere Klachten: Hypnotherapie kan ook nuttig zijn bij klachten zoals hoofdpijn, tinnitus en andere chronische pijnklachten door het kalmeren van het zenuwstelsel en het veranderen van negatieve gedachtenpatronen.

Hoe gaan we te werk?

Een hypnotherapiesessie begint met een gesprek over je klachten en mogelijke oorzaken. Vervolgens word je in een diepe staat van ontspanning gebracht. In deze toestand worden suggesties gegeven die gericht zijn op het verminderen van pijn en stress. Dit helpt om je pijnperceptie te veranderen en de stressrespons van je lichaam te verminderen.
 

Onderzoek en ervaringen

Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat hypnotherapie kan helpen bij het verminderen van klachten bij zowel PDS als andere ALK/SOLK-gerelateerde aandoeningen. Veel mensen ervaren een aanzienlijke verbetering na enkele sessies.


Kosteloos inzichtgesprek aanvragen


Informatie, artikelen en wetenschappelijke studies

Share our website